Archiwalna Strona Przelewice
Dziś jest: Środa 30 czerwca 2021, imieniny: Emilii i Lucyny
Nowiny Przelewickiej Gminy
Czyste Powietrze
Włóczykije Pojezierza
Sesja Rady Przelewice
System gospodargki odpadami
Polska w liczbach

Obsługa techniczna
ALFA TV

2010-06-06 16:40:57

Zapraszamy Państwa do udziału w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki regionów"

Zapraszamy Państwa do udziału w X edycji ogólnopolskiego konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów", którego organizatorem jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Celem konkursu jest identyfikacja regionalnych produktów, ich promocja oraz przygotowanie producentów do ubiegania się o ochronę, zgodną z ustawodawstwem unijnym. Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach wspólnie z Urzędem Marszałkowskim Województwa Zachodniopomorskiego jest koordynatorem pierwszego etapu regionalnego, który odbędzie się w dniu 10 lipca 2010 r. o godz. 10.00 na Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie. Produkty oceniane będą w następujących kategoriach:

  • I Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego,
  • II. Produkty regionalne pochodzenia roślinnego,
  • III. Napoje regionalne (alkoholowe i bezalkoholowe),
  • IV. Inne produkty regionalne

W konkursie mogą wziąć udział osoby, które przedstawią produkty spełniające warunki wg załączonego Regulaminu oraz prześlą wypełnione Karty zgłoszenia w terminie do dnia  11 czerwca 2010 r. na adres:

Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach
Dział Przedsiębiorczości, Wiejskiego Gospodarstwa Domowego i Agroturystyki
73-134 Barzkowice
Dopisek: „Nasze Kulinarne Dziedzictwo"

Wszelkich informacji o konkursie udzielają pracownicy Wydziału Rolnictwa i Ochrony Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego:  pp. Krzysztof Wika (91 44 10 212), Agnieszka Kołodziej (91 44 10 213) i Paulina Makatun-Hałas (91 44 10 214).

Regulamin konkursu wraz z kartą do pobrania na stronie:
www.wzp.pl/wrios/p-r-m-a-8062/aktualnosci.htm

Korzystanie z serwisu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Nie pokazuj więcej tego powiadomienia
Archiwalna Strona