2015-12-12 11:25:32
Warsztaty partnerskie w Ogrodzie
W dniach 10 i 11 grudnia br. odbyły się warsztaty partnerskie z wykorzystaniem metody design thinking w tworzeniu usług i produktów dla kompleksu pałacowo-ogrodowego w Przelewicach. Uczestniczyli w nich przedstawiciele LGD, organizacji pozarządowych, lokalni liderzy i przedsiębiorcy. Organizatorem warsztatów był Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w regionie stargardzkim. Prowadziły je panie: Natalia Siwak i Agnieszka Dejna z puckiej Spółdzielni Socjalnej DALBA.
Podczas warsztatów wspólnie definiowano problemy i potrzeby klientów pod kątem powołania i prowadzenia inkubatora kuchennego w ramach lokalnego przedsiębiorstwa społecznego. Wykorzystywano twórcze generowanie pomysłów dla znalezienia optymalnego modelu funkcjonowania Inkubatora Kuchennego.
Warsztaty przybliżyły uczestnikom, na jakiej zasadzie może działać Inkubator Kuchenny i jakie praktyczne korzyści przyniesienie dla lokalnej społeczności.
Anna Garzyńska